Drottningen, barnen och den allra första majblomman

Pressmeddelande 13 april 2015

Majblommans Riksförbund – 2015-04-13 12:15 CEST150413+HMD+första+majblomman+foto+H+Garlöv+043
I alla år har H. M. Drottning Silvia köpt den allra första majblomman, av barn som engagerar sig för att hjälpa barn som har det svårt.

Den 13:e april kl 12.00 var det dags för Albin Junehammar och Malin Ohlsson att besöka Drottningen, och sälja 2015 års allra första majblommor.

Båda barnen har låtit höra talas om sig under det gångna året. Då lyckades de inte bara sälja exceptionella mängder majblommor, utan också förmedla Majblommans budskap på ett ödmjukt och insiktsfullt sätt.

Albin har sålt majblommor i många år genom skolan, och förra året samlade han i egen regi in över 100.000 kr. Albin är 14 år gammal och kommer från Linköping. Läs mer!

Malin har sålt majblommor i många år genom scouterna. Hon bor i Ljunghusen och är med i Ljungens sjöscouter. Förra året sålde Malin, som är 13 år, majblommor för nära 60.000 kr. Se mer!

I Majblommans insamling är varje krona lika viktig, och varenda liten insamlare gör en hjälteinsats. Albin och Malin har gjort ett unikt avtryck genom volymerna de sålt, men minst lika viktigt är att de visat medvetenhet och engagemang i utsatta barns situation. De har bidragit till att många barn får det lite bättre genom Majblomman.

– Albin, Malin och alla andra barn är Majblommans stora styrka, och det känns lika härligt varje gång våra unga representanter sammanstrålar med Drottningen. Vi ser fram emot ett fantastiskt möte mellan Drottningen och barnen, säger Lena Holm – Majblommans generalsekreterare.