Majblomman blir av!

Hej!
Varje vår sedan 1907 har barn över hela Sverige sålt majblommor. I år flyttas försäljning till hösten för att minska risken för spridning av coronaviruset. Men Majblommans arbete för att motverka barnfattigdomen i Sverige tar inte paus! I vår kan klasser och andra grupper genomföra en helt digital insamling. Insamlade medel delas ut till barn som växer upp i ekonomisk utsatthet, och används för att stärka barns möjligheter och rättigheter.

Den digitala insamlingen inleds den 23 april och pågår till den 13 maj. Insamlingen är ett sätt att göra något kul och meningsfullt tillsammans och dessutom få ett bidrag till klassen eller gruppen.

Insamlingen sker helt digitalt och är lika genomförbar oavsett om undervisning bedrivs i skolan eller på distans. Klassens eller gruppens digitala insamling går att dela i sociala medier och i andra kanaler på internet. Alla som vill kan bidra till insamlingen via Swish.

Insamlingen sker på gruppnivå och passar för barn på mellanstadiet såväl som på högstadiet. Gruppen får behålla 20% av det som samlas in. Allt du behöver göra som kontaktperson är att skapa en insamling för klassen eller gruppen och ge barn samt föräldrar en länk till insamlingen som de kan sprida vidare.

majblomman.se kommer anpassat undervisningsmaterial och lektionsplanering finnas tillgängligt i samband med insamlingen. Under vecka 15 skickar vi en länk dit ni kan skapa en insamling. (Insamlingen skapas på den sida där gruppkoderna skapades i samband med 2019 års insamling. Har du ett konto sedan tidigare behöver du inte skapa ett nytt.)

Vi hoppas att ni vill vara med!
Varma hälsningar, Robert Svensson, ordförande i majblommans lokalförening i Linköping info@majblommanilinkoping.se