Sälja

Hur säljer man majblommor?

Majblommor säljs normalt under en tre-veckors period i april månad varje år. Det vanligaste är att man inom sin skolklass/scoutförening bestämmer sig för att sälja majblommor och tar kontakt med oss.

Årets Majblomma säljs via färdiga blompaket som innehåller 20 småblommor, 10 kransar, 10 pins och 5 klistermärken.

Om ni vill få hjälp av den lokala Majblommeföreningen i Linköping, för att komma igång med försäljningen, går detta alldeles utmärkt att höra av sig till oss, se kontakta oss.

Säljväskor och påsar säljväska

Sedan ett par år tillbaka finns det en snygg och praktisk säljväska som man använder när man säljer och som gör dig synlig. Här finns fack för alla blommor och pengar samt en prislista så alla ser vad blommorna kostar.

Säljtips hittar du på video nedan. Missa inte heller Rikshemsidan för barn, insamlingstävling, där du kan få veta mer om tävlingar och andra kul saker med Majblomman. OBS vi säljer endast mot kontanter eller swish år 2019!

Vart går pengarna?

Deltagande skolor/föreningar behåller 20 % av insamlande pengar som ett bidrag från Majblomman, dessa pengar skall fördelas lokalt och användas för barnens behov. Resten av de insamlade pengarna används i huvudsak till att hjälpa behövande barn i Linköpings kommun, samt till anslag för forskning kring barn och barnens situation. Läs gärna mer om detta på den centrala hemsidan.

Hur startar man en insamling med majblommor?

Om det inte säljs några majblommor på din skola/scoutförening kan ditt initiativ hjälpa till att få igång detta. Du kan prata med dina kamrater och be nån vuxen att kontakta oss på Linköpings lokalföreningen.

Om det blir blommor över?

Du som vill och anmält att du deltar i försäljningen av Majblomman,  skickas blommorna via oss lokalföreningen, vidare ut till din kontaktperson, de beställda antal blompåsar som du vill sälja. Har du fler frågor om detta, kontakta oss!

Man måste inte sälja alla blommor som man beställt, utan man säljer så många som möjligt och lämnar tillbaka resten, enkelt och bra!

Hjärtligt Välkommen att hjälpa barn i din hemkommun!